Schoolbestuur
De Veluwse Onderwijsgroep

Onderwijsrichtingen
Gymnasium

Meer informatie
www.gymnasium-apeldoorn.nl

Over het Gymnasium Apeldoorngymnasium klein FC

Gymnasium Apeldoorn. Een school waar je onderzoekt en ontdekt. Waar je meningen vormt maar ook leert om ze weer los te laten. Waar je grenzen verkent en verlegt. We dagen je uit je talent te gebruiken. Contact vinden we belangrijk. Tussen jou, je ouders, je mentoren, je docenten en je afdelingsleiders. Want het Gymnasium Apeldoorn, dat zijn wij allemaal samen. En alleen samen maken we er de school van waar jij het beste op je plaats bent. 

Jezelf kunnen zijn, en dus anders
Dat is waar het Gymnasium Apeldoorn voor staat. Jou alle kansen bieden om je verder te ontwikkelen. Je mag jezelf zijn, blijven en worden. Iedereen is anders, maar leert ook anders. De een is sneller. De ander heeft meer ondersteuning nodig. De een wil meer uitdaging. De ander wil extra stof hebben.

Grenzen verleggen
We kijken verder. Gymnasiale vorming, academische voorbereiding, internationale oriëntatie en het ontwikkelen van een brede blik op de wereld op ons heen.  Onze leerlingen zijn in de maatschappij van straks van grote betekenis. Op die taak bereiden we hen voor.

Extra uitdagingen
We zijn niet voor niets HET Gymnasium. Dat betekent extra uitdagingen in de vorm van de klassieke talen Latijn en Grieks. Maar ook filosofie. Je leert door klassieke teksten te leren begrijpen ook moeilijke teksten bij andere vakken makkelijker te begrijpen. En je leert over culturen die grote invloed op ons hebben. Bij filosofie leer je kritisch te denken en vragen te stellen. Een gymnasiast is onderzoekend én kritisch.