De Brede Advies Groep (BAG) is een groep van deskundigen vanuit het voortgezet onderwijs die intern begeleiders en leerkrachten uit het basisonderwijs adviseert. De deskundigen zijn werkzaam binnen het regulier voortgezet onderwijs, lwoo, praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs. De BAG wordt gecoördineerd vanuit het samenwerkingsverband VO 2505. De bespreking van de leerling tussen de deskundigen vanuit het voortgezet onderwijs en de basisschool leidt tot een advies. Dit advies heeft echter geen bindend karakter of formele status.

Welke leerlingen bespreek je in de BAG?

Leerlingen waarbij de basisschool twijfelt over een passende vervolgplek binnen het voortgezet onderwijs. Het kan gaan om vragen ten aanzien van het onderwijsniveau, bijvoorbeeld praktijkonderwijs of VMBO Basis. Het kan ook gaan om vragen ten aanzien van de onderwijssetting, dat wil zeggen regulier of speciaal voortgezet onderwijs. De vraag is dan of het regulier voortgezet onderwijs tegemoet kan komen aan de ondersteuningsbehoeften van de leerling.

Werkwijze

De BAG zal schooljaar 2023-2024 vijf bijeenkomsten organiseren. Tijdens de bijeenkomsten kunnen de betrokkenen vanuit de basisschool hun leerling (zonodig anoniem) bespreken en hun vraag voorleggen. Per leerling zal er ongeveer 20 minuten ter bespreking worden ingepland. De leden van de BAG zullen meedenken om aan het eind van de bespreking gezamenlijk tot een zo passend mogelijk advies te komen. De basisschool is verantwoordelijk voor verslaglegging hiervan en de verdere communicatie richting de ouders van de leerling.
Let op: Er zullen geen extra overleggen (mini-BAG’s) worden gepland.

Informatie aanleveren

Om een zo goed mogelijk advies te kunnen geven, vragen we het ‘BAG-Aanvraagformulier’ in te vullen. Het formulier is te downloaden van de site. Op diezelfde plek kunnen dit ingevulde formulier + eventuele overige documenten ge-upload worden.

Data bijeenkomsten in 2023-2024

Woensdag 25 oktober van 13.00 – 17.00 uur
Woensdag 15 november van 13.00 – 17.00 uur
Woensdag 13 december van 13.00 – 17.00 uur
Woensdag 24 januari van 13.00 – 17.00 uur 
Woensdag 28 februari van 13.00 – 17.00 uur

Om een zo goed mogelijke planning te maken ontvangt het samenwerkingsverband uiterlijk 13 oktober bericht van de basisschool dat ze dit jaar één of meerdere leerling(en) willen bespreken in de BAG. Hierbij kan ook aangegeven worden naar welke datum van een BAG-bijeenkomst de voorkeur uitgaat. Neem hiervoor contact op met de administratie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..